SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

5 anledningar till varför du ska äta kolhydrater

För några år sedan var det vanligt att få höra att vi skulle utesluta kolhydrater. Det fick oss att gå upp i vikt, sabbade vårt blodsocker och var inget vi behövde för att leva. Tyvärr är det många som fortfarande tror det här idag när det faktiskt inte stämmer. 

Det får dig inte att gå upp i vikt. 

Det som får oss att gå upp i vikt är att äta mer energi än vad vi gör av med. Det spelar ingen roll från vart energin kommer utan äter du för mycket fett kommer du gå upp i vikt, samma gäller för kolhydrater. Att en kost som består av fett och ett överskott på energi inte skulle få oss att gå upp i vikt är en ren lögn.

Det ger dig energi för att orka träna.

Kolhydrater i form av dryck eller till exempel ris eller pasta ger oss snabb energi, det är en fördel när vi ska träna. Orkar du träna lite mer och lite hårdare kommer du förmodligen få bättre resultat. Har du inte denna energin kan du gå miste om “gainz”.

Det ger energi till din hjärna.

Vi behöver energi till vår hjärna för att kunna vara skärpta och fungera på ett bra sätt. Att utesluta kolhydrater kan alltså göra dig lite trögare. Dock är det inte livsviktigt, vi kan överleva utan kolhydrater. Men det är stor skillnad på att överleva och att prestera på topp.

Det kan hjälpa för din återhämtning efter ett pass.

Ska du träna snart igen kan det vara en god idé att få i dig kolhydrater efter passet, det fyller på dina energinivåer inne i dina muskler. Ska du träna snart igen kan det vara bra att få i dig lite extra kolhydrater för att kunna prestera igen.

Det är gott.

 Bröd, potatis, pasta, frukt och så vidare. Varför utesluta något som är gott när man inte behöver? Det handlar som sagt om ditt totala energiintag, inte att utesluta ett separat livsmedel. Jag vill inte sluta äta kolhydrater och jag rekommenderar ingen att göra det heller.Det är dags att vi går vidare från den här myten, den ger ingen nytta för någon. Vill du ha hjälp med din kost? Känner du dig osäker på vad du ska tro av allt som skrivs?

Boka en kostnadsfri konsultation HÄR redan idag!

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!