SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

5 vanliga problem när vi försöker förbättra kosten

De flesta av oss har någon gång försökt att äta lite bättre, vissa gånger kanske det gått bra och  andra kanske det har gått lite sämre. Här nedan har jag listat 5 vanliga problem vi ställs inför. 

Allt eller inget

Vi är supermotiverade, vi väger allt mat, äter grönsaker. Varje måltid är perfekt och vi känner oss sjukt duktiga. Sen blir vi bortbjudna, har inte samma kontroll på vad vi egentligen stoppar i oss. “Hur mycket fett är det i det här? Den där såsen var god men innehåll säkert massor.” Sen slutar det med att vi äter väldigt mycket mer än vad vi tänkt. “Äsch, den här dagen är ändå redan förstörd, lika bra att äta när jag ändå är igång”. Det här tankesättet kommer förmodligen inte hålla i längden, vi kan inte ha kontroll på allt jämt. Ska vi ha full kontroll på allt vi äter jämt måste vi i princip säga nej till alla sociala sammanhang eller ständigt gå runt med en matlåda.
Visst, ska du ställa dig på en scen för de estetiska bedömingssporterna som bodybuilding eller liknande är det nog denna vägen du behöver gå, men för oss andra finns det en bättre väg.Helgen kommer

Vi har ätit bra under veckan enligt den plan vi satt upp men så kommer helgen och nu är det dags att leva! Vi äter och dricker gott, lite extra godis kanske för det är helg. Det gäller ju att passa på! Eller tvärtom, vi orkar inte längre äta alla mål för det är för jobbigt att fixa maten. För vissa kan det här fungera men om det blir för mycket på helgen så kan det balansera ut allt “lidande” vi haft under veckan och på så sätt kanske vi står still i vikt eller eller tappar i vikt om det är målet.

Gå ut för hårt 

Nu jävlar är det dags, kostschema och att äta på bestämda klockslag. Träning varje dag, morgonpromenader. ALLT ska göras, nu ska jag få resultat en gång för alla. Men så kommer en dag och man bara orkar inte, det är för jobbigt. Det är kallt och det regnar. Matlådorna är inte fixade. Så slutar man, det tog för mycket energi.

Svårt att säga nej

Fikabröd på jobbet, kanelbullens dag, kladdkakans dag, födelsedag, jul, osv. Det finns många tillfällen och “man måste ju leva lite också”. Absolut, jag tycker inte det är sunt att försöka avstå allt hela tiden. Men säger man ja till allt man blir bjuden på kanske man inte får de resultat man vill. Det kan vara jobbigt att säga nej tack ibland, men det är inte sista tillfället i livet att få smaka fikabröd. Just nu kanske det bästa är att avstå. Det kanske finns utrymme för något gott en dag i veckan. Vi vill hitta en balans som vi kan leva med.

Äter för andra orsaker än hunger

Är vi uttråkade och bara går hemma en dag så är det lätt hänt att vi går och river i kylskåpet, om och om igen. Egentligen kanske vi inte ens är sugna på någonting men det är av tristess vi gör det. Sen får vi inte den där känslan vi vill åt utan fortsätter att äta bara för att. Att hålla sig sysselsatt är ett bra sätt att undvika det här, att ta en promenad är ju bra för det ger motion men det är också tid iväg hemifrån och iväg från kylskåpet. 

Kanske känner du igen dig i något av det här och behöver hjälp hur du ska tänka kring kosten? Vi finns för att hjälpa dig, boka en kostnadsfri konsultation HÄR! 

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!