SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Återhämtning

Vila och återhämtning är en viktig del av alla träningsrutiner. Din återhämtningsrutin efter träning har stor inverkan på dina resultat och gör att du kan fortsätta träna mycket mer effektivt.

När man tränar bryts musklerna ned och när man vilar byggs de upp. För att göra det bästa av vilan och optimera förutsättningarna att lägga på sig muskelmassa, finns det ett par saker man ska tänka på. Återhämtning är processen att återgå till ett normalt hälsotillstånd, sinnestillstånd eller styrka.

Det viktigaste du kan göra för att snabbt återhämta dig är att lyssna på din kropp. Om du känner dig trött, öm eller märker nedsatt prestanda kan du behöva mer återhämtningstid eller en paus från träningen helt och hållet. Om du känner dig stark dagen efter ett hårt träningspass behöver du inte tvinga dig själv att gå långsamt. I de flesta fall kommer din kropp att låta dig veta vad den behöver när den behöver den. Problemet för många av oss är att vi inte lyssnar på dessa varningar. Det är inte bara muskler, utan även nervsystem behöver återhämtning.

Om du kämpar med att känna dig helt återställd, fundera då på vad du kan göra för att förbättra din återhämtning. Några tips kan vara att försöka minska din vardagsstress, ät ordentligt med hälsosam mat och försök se till att du får sömn av hög kvalitet.

//Simon

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!