SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

ATT FORTSÄTTA TRÄNA MED SKADOR

Det är väldigt lätt att tappa motivation när man skadar sig och har konstant ont. Man glömmer lätt bort all tid man lagt på sin träning och alla resultat man nått över tiden. Efter för många skador börjar man nästan infinna sig i det och tänker ”det här är jag nu”. För vissa kan det kännas lugnt, medans för andra blir det en stor mental utmaning att ta sig ur. 

Det är viktigt att man inte identifierar sig med sina skador. Det finns väldigt många verktyg man kan bearbeta detta med. Några enkla tips kan vara: 

  • Sluta inte träna. Försök träna runt skadan
  • Sänk kraven (vikter, löpsträcka, intensiteten osv)
  • Sätt upp delmål för din rehabträning 

Har har vi också möjlighet att reflektera över varför vi skadar oss. Har jag för slarvig uppvärmning? Lyfter jag med dålig teknik? Behöver jag stretcha?

Sätt realistiska och utmanande mål precis över din nuvarande kapacitet. Om det är för enkelt att nå målen blir det inte belönande att träna över tid och om du sätter för höga mål riskerar du att tappa hoppet och ge upp. Ha hellre lite för låga mål än höga. Chansen att du faktiskt tränar ökar om det upplevs enkelt att träna. 

När någon skada dyker upp så välj den träning som passar dig. Gör en backup-plan. Värker knät? Träna överkroppen istället. 

Påminn dig själv om varför du vill fortsätta träna, hitta lösningar och ge inte upp. 

//Simon

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!