SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Att pausa sin träning

Jag anar att du någon gång har känt ett flyt i din träning eller något du jobbat med. Du kommer framåt i det du gör, får resultat och det känns lätt. Det rullar bara på helt enkelt. Du har ett momentum. Något som satts i rörelse har lättare att fortsätta röra på sig än något som står helt still.

Vi har sett många personer som haft ett bra momentum i sin träning genom åren men sedan kommer en semester, en skada eller något annat som gör att de pausar sin träning och de tappar momentumet. Att sedan komma tillbaka och träna igen blir väldigt mycket tuffare än tänkt. Man glömmer bort alla fördelar det ger när det flyter på och uppförsbacken att komma tillbaka dit man var känns enorm.

Ibland kan man helt enkelt inte göra annat än att pausa på grund av omständigheterna men då får du se till att boka en ny tid eller liknande för att tvinga sig själv tillbaka. 

Men om du kan men det är lite jobbigare, då MÅSTE du hålla igång på något sätt.

  • Semester? Gå över till Online-träning, få träningspass och se till att de blir gjorda genom att ha en coach som håller dig ansvarig.
  • Skador som gör att du blir begränsad? Växla från din vanliga träningsrutin till att jobba på svagheter. Brutit foten? Perfekt tillfälle att träna överkropp! 
  • Har du inte tid? Skapa tid! Du måste prioritera, du vet att du behöver träna för att orka med allt annat.

För dig som aldrig tränat kan det kännas som ett väldigt stort steg att börja träna för att aldrig sluta, och det är helt ok. Börja med en “kickstart” på 6 veckor om det känns lättare, när du sedan byggt upp ditt momentum kommer det vara mycket enklare att fortsätta efter det. Börja med de 6 veckorna och ta ett besult senare.

Om det är så att du måste gå från träning varje dag till en gång i veckan så är det bättre än att sluta helt. Det här är lika svårt för mig som för dig, och därför försöker jag aldrig att pausa. För det är så svårt att komma igång igen.

Vill du ha hjälp att bygga upp ett momentum? Vi finns för att hjälpa dig!Fitness & Hälsa Vimmerby-personlig träning-kostrådgivning-gruppträning

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!