SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Att träna för resultat

Vi alla har varit där. Förr eller senare kommer man i sin träning hamna på en så kallad “platå” där resultaten upplevs stanna upp. Det här kan vara lika frustrerande för vältränade personer likaså nybörjare som är desperata över snabba resultat i uppstarten av deras träning. 

Vad kan man göra för att fortsätta se resultat efter en lång period av konsekvent träning och hur ska man tänka när man precis börjat träna?

Synliga resultat av träning kommer fortast hos dem som är helt otränade. Har du aldrig lyft en vikt i hela ditt liv så kommer du bli märkbart starkare väldigt snabbt. Men är du en erfaren styrkelyftare som kanske tävlat några gånger så kommer det ta betydligt mycket längre innan du ser några radikala framsteg.

Man kan enkelt säga att för en helt otränad individ räcker det med att bara komma igång. Med tiden kan man sätta upp delmål, kanske ändra något i kosten, testa lite olika träningsprogram för att hitta vad som passar.
Hoppar vi sedan några år framåt i tiden där dina träningsresultat stannar upp, hur tänker vi då?

Här är det viktigt att först definiera resultat. Är resultatet man vill åt en frisk och hälsosam livsstil? Ja, då har du förmodligen lyckats!

Tränar du för att bli starkare? I en platå i detta sammanhang menas att din kropp vant sig vid din träningsbelastning och ditt dagliga kaloriintag. Här kommer vi kanske vilja öka våran belastning på gymmet och öka vårt dagliga intag.

Tränar du för synliga muskler? Här kommer vi förmodligen vilja lägga om våran kost för att ytterligare kunna slipa på fysiken. 

För att nå resultat behöver man först identifiera resultat. Och definiera vad resultat betyder för oss och vår träning. Huvudsaken med träning är att hålla oss friska och glada.

Söker man ytterligare resultat så finns det mängder av vägar att välja.
Våga utmana er själva och våga testa nya saker!

//Simon

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!