SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Att utmana sig

Ibland stöter vi på människor i gymmet som varit väldigt duktiga och tränat länge och flera gånger i veckan men där resultaten inte blir som de vill.

De kommer inte så fort fram de vill eller kanske inte alls. De stannar upp i utvecklingen och står still.

En enkel jämförelse jag brukar dra är att för att få bättre kondition då behöver vi få upp pulsen så hjärtat får jobba, kroppen anpassar sig och gör oss bättre förberedda för nästa gång vi ställs inför samma utmaning. Kroppen är smart, den vill klara jobbet vi ger den.

Tänk att du istället går ut och går för att få bättre kondition. Din puls går inte upp och kroppen utmanas inte, således får vi ingen anpassning och resultaten uteblir.

Vi har istället fått motion.

Motion är jättebra och det bör vi alla få på olika sätt men för att få ett träningsresultat behöver vi höja intensiteten.

Samma sak går att applicera i styrketräning, om vikten vi använder i knäböj är relativt lätt kommer inte kroppen anpassa sig då den är tillräckligt stark för att möta belastningen vi ger den. Vi får därför ingen anpassning med större och starkare muskler.

Om vi istället vill bli snabbare och få bättre uthållighet i musklerna men gör träningen i ett tempo som känns ganska bekvämt kommer vi inte heller få någon anpassning. 

För att få resultat måste vi ta i hårdare, göra saker lite snabbare och lyfta lite tyngre.

Det behöver inte vara mycket men vi behöver progressivt öka belastningen över tid.

Det ska dock understrykas att innan vi lyfter något tungt eller gör något snabbt ska vi klara av att göra det med bra teknik och på ett säkert sätt.

//John

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!