SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

De 5 bästa tipsen att bli rörligare

Vill du bli rörligare? Vi kan hjälpa dig. Vi har provat det mesta och jag själv har gått från att vara väldigt stel till att bli lite mindre stel. Att bli rörligare kan hjälpa dig att få bättre teknik i din träning, att känna dig smidigare och kanske undvika skador.

Nedan har du 5 sätt att bli rörligare.

  • Belastad rörlighetsträning – det vill säga styrketräning där du använder dina leders fulla rörelseomfång. Till exempel att göra Overhead Squats kan hjälpa dig få rörligare höfter och bröstrygg. Raka marklyft kan öka din rörlighet i baksida lår. Jobba med 10-20 repetitioner och öka belastningen allt eftersom du blir starkare.

  • Dynamisk stretching – där rör du dig från en stretchad position fram och tillbaka. Till exempel att försöka nå golvet med händerna med raka ben och gunga upp och ner.

  • Passiv stretching – Att hålla still och sträcka, till exempel att sträcka framsida lår utan att röra dig och andas lugnt och slappna av. Görs bäst över lång tid för att få en effekt, 60-120sekunder sträck.

  • PNF stretching – Att sträcka ut en muskel och sedan växla mellan att spänna den muskeln och sedan slappna av i 5 sekunders intervaller. 5 sekunder stretch, 5 sekunder spänna muskeln. Målet är att få lite djupare stretch för varje gång du slappnar av.

  • SMR – Self myofascial release, vilket innebär att exempelvis använda en foamroller och rulla/massera en muskel och på så vis öka rörligheten. +30 sekunders rullning har visats ge mer rörlighet.

All form av rörlighetsträning eller stretching kommer göra dig rörligare men det handlar om att göra det tillräckligt ofta för att få de resultaten du vill ha. Tyvärr kommer inte stretching hjälpa dig få mindre träningsvärk, men det är ett annat ämne vi tar en annan gång.

Behöver du hjälp att bli rörligare så kan vi hjälpa dig! Boka en kostnadsfri konsultation så berättar vi mer.

//John

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!