SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Följden av att hoppa över måltider

Sommar, badkläder, nu måste jag banta. Yes, jag hoppade över lunchen. Ett äpple till frukost. Idag har jag bara ätit 1200 kalorier, va bra jag är!

Känner du igen dig?

Att äta så få kalorier som möjligt under dagen kanske kan tänkas är det smidigaste och snabbaste sättet att gå ner i vikt. Att utesluta alla livsmedel som anses onyttiga och endast fokusera på kalorisnåla alternativ. Ja kanske, men är det det bästa och mest hållbara sättet?

Följden av att “svälta” sig kan leda till många negativa saker.

Äter vi för lite kommer vi inte heller ha energi till att aktivera oss. Vi kommer blir trötta och arga. 
Äter vi inte tillräckligt mycket blir vi hungriga vilket kommer leda till att vi börjar tänka mer på mat. När vi väl får mat framför oss är vi så hungriga att vi kastar i oss maten. För fort och kanske för mycket. 

Förbud kan leda till en besatthet av förbudet. Vi säger att förbudet är en chokladkaka. Vi blir sugna på chokladen vi förbjudit och börjar tänka mer och mer på det. När vi väl köper den där chokladkakan för att “det är lördag så idag kan jag unna mig två bitar”. Det är supergott och kroppen skriker efter mer. Plötsligt sitter du där med en tom förpackning. Nu kommer skuldkänslorna och känslor om misslyckanden. 

Det är såhär hetsätning tar fart. 

Att svälta sig själv och gå ner mycket i vikt snabbt kommer vara jobbigt och risken för “återfall” till gamla vanor är lätt. 

Fokusera därför på att sprida ut måltiderna över dagen, sätt inte upp några förbud utan fokusera istället på vilka livsmedel du kan lägga till eller byta ut. 

Behöver du hjälp att förbättra dina kostvanor? Boka en kostnadsfri konsultation HÄR!

//Emmy

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!