SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Går det välja vart man bränner fett?

Många människor har frågat om det är möjligt att bränna fett på en speciell plats på kroppen. 

När de frågar pekar de alltid på en kroppsdel. Ibland är det magen eller låren. Andra pekar på undersidan av armen eller mot halsen.

Alla frågar om punktförbränning fungerar. Det vill säga kan du välja exakt vart du vill tappa fett?

Svaret är nej, du kan inte välja vart du ska tappa fett.

Att göra övningar för just det området du vill ändra på kommer inte göra att du tappar mer fett där. Till exempel kommer du inte få tydliga “abs” om du gör 1000 situps per dag. Kroppen funkar inte på det sättet. Den tar inte fett från en jobbande muskel. Den kommer ge bränsle till muskeln från alla platser som finns i hela kroppen.

Det är också så att det är väldigt genetiskt vart vi binder fett på kroppen och en del märker att det är lättare att bränna fett på vissa områden än andra.

De goda nyheterna är att en erfaren Coach kan hjälpa dig att förändra hela din kroppskomposition vilket troligtvis kommer bidra till förändringar i det specifika området du vill också. 

Träna hela kroppen

Du kan inte tappa fett från en specifik plats men du kan träna för att ändra din kroppskomposition. För att göra det behöver du jobba med en Coach som skapar ett tränings- och kostprogram för att reducera din kroppsfettsnivå. För vissa är det målet medan andra också vill bygga muskler samtidigt. Det är möjligt men det kräver ett hårt jobb. 

Du kanske noterade att vi nämnde träning och kost? De är nästan oskiljaktiga när du vill förändra din kropp. Det är inte möjligt att träna bort en dålig kosthållning. 

I köket måste du se till att äta tillräckligt med energi för att orka träna men inte lägga på dig fett. (Här kan en Coach hjälpa dig)  

I gymmet bör din plan inkludera helkroppsövningar gjorda i medel till hög intensitet. Även här kan en Coach hjälpa dig hitta vilka nivåer som är rätt för dig, och det beror på många faktorer. Som din träningsbakgrund, ålder och så vidare. 

Helkroppsövningar aktiverar stora muskelgrupper och kräver mycket energi, vilket gör att du bränner mer kalorier. Dessa övningar, såsom knäböj, marklyft, utfall och olympiska lyft, är också bra för att bygga muskler och bålstyrka

Vi pratar inte om bodybuildingövningar. De tränar generellt isolerade rörelser för att öka så mycket muskelmassa de kan och de använder ofta väldigt mycket tillskott och ibland otillåtna preparat. Vi pratar om sammansatta rörelser som använder många leder samtidigt och funktionella rörelser som gör att du kan utföra mycket arbete snabbt. 

När du tränar hela kroppen med lämplig intensitet och äter för att klara av den aktiviteten blir resultatet ökad en generell fysisk förmåga och ett “fit” utseende som märks på en mindre mängd kroppsfett. 

Det är inte ovanligt att människor som tränar på det här sättet har kroppsfettsnivåer på 14-24% för kvinnor och 6-17% för män. Det sätter dom i sfären “atlet” och “fitness”. “Godtagbara” nivåer enligt WebMD.com är 25-31% för kvinnor och 18-25% för män.

Det är också viktigt att komma ihåg att vissa människor presterar bättre i gymmet med lite mer kroppsfett och att väldigt låga nivåer inte alltid kommer hjälpa dig med dina prestationsmål.

Så hur vet du vilken nivå på kroppsfett som är rätt för dig? Boka en kostnadsfri konsultation HÄR för att prata med oss om dina mål, oavsett om du är intresserad av prestation, utseende eller en kombination. Vi kommer berätta för dig exakt hur du kan nå dina mål och vi svarar gärna på alla dina frågor. 

Tills dess, om du ser en produkt eller tjänst som säger att du kan bränna fett “exakt där” så bör du vara skeptisk. Fettförlust är ett resultat av träning och kost och din kropp kommer bestämma vart förändringarna sker. 

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!