SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Ge dig själv chansen att lyckas

Godisförbud, bara sallad på tallriken. Inget fika på jobbet, inga mellanmål, promenader, mycket träning på gymmet och konstant hunger. Det går bra någon vecka men sen kommer tankarna, “varför gör jag det här, ska jag leva såhär? Det är inte värt uppoffringen.” Sen sitter man där med en pizza och tänker “det här med att leva hälsosamt är inget för mig. Det funkar inte med mitt liv”.

Känner du igen dig? Allt eller inget-tänk och när det inte funkar så ger man upp och återgår till hur det var tidigare.

Det är ganska vanligt att gå ut för hårt när man försöker göra en förändring med sin kost och träning men det blir sällan långvarigt när vi inför en massa förbud och lägger i högsta växeln direkt.

Jag vet för jag har själv gjort exakt likadant.

Hur ska man göra då för att lyckas?
  • Ge dig möjligheten att göra små vinster

Hoppa allt som har med förbud att göra och försök istället att få i dig någon grönsak vid varje lunch och middag. Sätt ribban så lågt som EN grönsak. Du kommer känna att du lyckas, det kommer göra att du vill och orkar fortsätta och när du ändå lägger upp en grönsak kommer du kanske lägga på lite mer grönsaker.

  • Sätt som mål att röra på dig

Ta EN promenad varje vecka. Den behöver inte vara lång, du behöver bara ta dig utanför dörren och gå en sväng. Kanske till affären när du ändå behöver handla? Återigen ger du dig chansen att känna att du lyckas.

  • Byt ut istället för att ta bort

Istället för att hoppa över fikan på jobbet kanske du kan ta en frukt eller något som du gillar. Du behöver energi för att orka och inte bli för hungrig mellan dina stora måltider. Ett bra mellanmål ger dig större chans att äta ett bättre mål efteråt.

  • Be om hjälp

Vet du inte vad du ska äta? Ta hjälp av någon som kan kost. Känner du dig osäker och uttittad i ett gym? Ta hjälp av en personlig tränare. Att ha någon som hjälper dig med din träning eller kost kommer stötta dig när det blir svårt och en bokad tid gör att du kommer göra träningen även de dagar du är trött och hittar ursäkter.

Sänk ribban och ge dig själv chansen att lyckas istället för att sätta så höga mål att det blir omöjligt att fullfölja.

Vill du ha vår hjälp?

Boka en kostnadsfri konsultation eller kontakta oss på info@fohvby.se

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!