SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Hur lyckas man göra en bestående kostförändring

Nu efter nyår är det många som försöker förbättra kosten för att bli lite hälsosammare. Vi har listat några tips för att du ska ha lite större chans att lyckas! Läs listan nedan. 

  • Hitta ett tydligt mål

Vad är det du vill åstadkomma? Hur ser det ut när du nått målet? Varför vill du nå målet? När ska du vara klar? Börja med att ställa dig själv frågor för att kunna definiera när du nått målet och varför. Det är viktigt för att kunna engagera dig för det som kommer. 

  • Börja med små steg

Ett vanligt misstag är att börja för tufft. Vi tar bort allt, äter extremt lite och försöker röra på oss väldigt mycket mot vad vi gjort innan. Det är såklart effektivt men inte så smart om vi vill åt en hållbar förändring. Det kan bli för jobbigt och leda till att vi ger upp. Börja med små steg! 

  • Tänk lägg till istället för att ta bort

Lägg till grönsaker på tallriken, ät frukt som mellanmål, försök få i dig lite mer protein varje dag. Det här kommer gör att du äter mindre av andra saker vilket leder till att du får i dig mer bra och näringsrik mat och får bra energi. Din mage kommer förmodligen må bättre och du kommer hålla dig mättare.

  • Byt ut onödig energi

Dricker du mycket läsk? Byt ut det mot lightläsk. Dricker du mycket juice? Drick vatten eller fun light. Byt ut den feta såsen mot ett snålare alternativ för att få det du vill ha men inte så mycket energi.

  • Prioritera din sömn

Sömnen är otroligt viktig, för lite sömn under lång tid ökar produktionen av kortisol, kroppens stresshormon. Det påverkar bland annat inlagring av fett i buken. Det finns även ett samband mellan sömn och de hormoner som reglerar aptiten. Mindre sömn kan göra att du äter mer. 

Vi kan hjälpa dig med kosten och ge dig möjligheten att göra en förändring som du kan hålla i längden. Boka en kostnadsfri konsultation HÄR redan idag!

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!