SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Hur tränar vi?

Träningen vi utför på våra gruppass kallas för “general physical preparation” eller GPP som man förkortar det. Det innebär att vi tränar på olika saker för att bli förberedd på det mesta.

Vi tränar de 10 generella fysiska förmågorna. Kondition, uthållighet, styrka, rörlighet, explosivitet, fart, koordination, smidighet, balans och pricksäkerhet.

Vi tänker att vi vill bli ganska bra på det mesta för att det ökar vår livskvalitet till skillnad mot att bli väldigt bra på en sak till priset av att bli sämre på något annat.

Under vår träning på passen använder vi lite olika definitioner, det kan till exempel vara “breathe & burn”, “heavy breathing” eller “muscular burn”.

Ofta har vi förutbestämda vikter och antal repetitioner vi ska göra för att få rätt träning på just den nivån vi är. När man börjar träna är man ofta på en gul nivå och ju mer man har tränat desto “högre färg” bör man träna på för att få rätt stimulans av träningen.

Har vi för lätta vikter kommer inte musklerna anpassa sig som det är tänkt, har vi för tunga vikter kanske musklerna får jobba för hårt när tanken är att det ska vara ett konditionspass eller om vi ska utmana muskeluthålligheten.

Ibland har vi inte skrivna vikter utan det kan vara 5-7 sets och 8 reps. Det här sker oftast när vi tränar styrka på till exempel fredagar när vi har “Heavy Day”. På de passen övar vi mer teknik och får bra med tid för att träna styrka. Det finns också mer tid för vila som är viktigt när vi tränar på det sättet.

Skälet att vi inte har skrivna vikter på de här passen är för att det är väldigt individuellt och det beror alltid på. 

Har du sovit ordentligt? 

Tränade du igår? 

Har du ätit tillräckligt?

Är du fräsch i musklerna?

Om allt stämmer bra kommer du förmodligen lyfta lite mer vikt än om du är sliten.

Därför vill vi jobba mer mot en känsla, det ska kännas tungt och vi ska vilja vila när vi har gjort våra repetitioner. Vilan gör att vi kan lyfta samma vikt igen eller möjligtvis något tyngre. Vi vill ta i ganska hårt, 7-8 av 10 i ansträngning. Vi behöver inte ta i absolut max men det ska vara relativt nära den känslan. 

När vi tar i på det här sättet bygger vi mer muskler som gör att vi kan lyfta tyngre. Vi använder också vårt nervsystem för att koppla på alla muskler effektivt. Vilan behövs alltså både för musklernas återhämtning och även nervsystemet.

Med tanke på det ovan kan vi inte ge en bestämd vikt när vi tränar på det här sättet utan vi vill gå efter en känsla, i början kan det vara svårt hur det ska kännas och då hjälper Coachen dig om du bör använda mer eller mindre vikt. Coachen ser vilken hastighet du har när du lyfter, hur dina ansiktsuttryck ser ut och om din teknik är bra. Baserat på det kan Coachen ge dig råd.

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!