SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Kan du bli starkare efter 40?

Absolut!

Många tror att vi blir svagare när vi blir äldre, det är förvisso sant att alla kommer uppleva någon form av fysisk nedgång när vi blir äldre.

Men vi kan bli starkare oavsett ålder och äldre vuxna som tränar regelbundet kan bli väldigt starka, och genom att fortsätta träna kan de bibehålla styrkan när de blir ännu äldre.

Tänk såhär, det du inte använder kommer du förlora. Och du kommer verkligen inte förbättra det. Människor som är stillasittande är ganska svaga och blir allt svagare om de inte tränar när de åldras. På samma sätt blir en aktiv person som slutar träna svagare och sedan gradvis svagare med åren.

Inaktiva människor som börjar träna blir starkare oavsett ålder – ofta ganska snabbt i början. När människor fortsätter att träna kommer de bli starkare och starkare. Om de fortsätter att träna hela livet blir de väldigt starka och kommer motverka den naturliga förlusten av muskler som sker av ålder och göra den långsammare. 

Dessa människor behåller sina förmågor senare i livet samtidigt som inaktiva människor omkring dom förlorar sin självständighet!

Vi har sett människor långt över 70 bli starkare och dramatiskt förbättra sin funktion, så om du är över 40 är det definitivt inte för sent att börja.

Styrketräning över 40: Tre hemligheter

Här är tre tips för att bli starkare efter 40

  1. Du måste träna konsekvent.

Att bygga styrka handlar om att skapa ett momentum. Om du tränar 2-4 gånger i veckan och gör rätt saker kommer du bli starkare. Men du kan inte träna en månad och sen ta en månads vila. Då kommer du inte se resultat.

  1. Du måste göra rätt saker vid rätt tid.

Styrketräning är en balans mellan stress och återhämtning och du kan definitivt göra för mycket eller för lite. Att göra samma sak om och om igen kommer ta bort effekten. Du behöver lite variation och något som kallas progressiv överbelastning för att få resultat.

Och du måste se till att göra övningarna rätt, men det kommer våra professionella coacher ta hand om åt dig!

  1. Kost är viktigt.

Du kan inte köra en bil utan bränsle och din kropp kommer inte bli starkare utan rätt mat. Protein är viktigt och även vitaminer och mineraler. Kolhydrater och fett spelar också in i ekvationen. Återigen, vi är experter och kan berätta för dig hur du optimerar din kost för att bli stark.

Låt oss börja lyfta tillsammans!

Kom ihåg att det aldrig är för sent att börja träna. Här är det bästa av allt: När vi börjar träna märker vi ofta skillnad ganska fort. När kroppen “vaknar” och ansluter hjärnan till de muskler som redan finns blir vi starkare snabbt.

Sen, med bra träning och kost, märker vi i allmänhet andra förändringar. Kläder sitter bättre, rörelser i vardagen blir lättare och vi får muskler. Oroa dig inte för att bli “för grov”. Det är något som tar väldigt lång tid. Dina muskler växer långsamt och du kommer att se “fit” ut snarare än “för stor”. Du behöver inte vara stor för att vara stark.

Vi hjälper dig gärna att nå dina mål. Vi är specialiserade på att bygga styrka hos personer över 40, och vi kommer att berätta exakt hur vi kan hjälpa dig att göra det i en kostnadsfri konsultation.

Du kom hit för att ta reda på om du kan bli starkare efter 40. Nu vet du att du kan. Du måste bara börja träna.

Slösa inte en dag till – boka ett samtal med oss ​​idag och låt oss komma igång!

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!