SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Kids & Teens Training Camp

Varför ska barn och tonåringar gå på vårt kidscamp?

Varför ska de träna funktionellt över huvudtaget?

Funktionell träning är en träningsform som är specialiserad på att vara icke-specialiserad. Det betyder att man jobbar med alla typer av rörelser och belastningar. Barn har lätt att tappa fokus och motivation att göra samma saker om och om igen. En specialiserande idrott gör det svårare att hålla uppe motivation och fokus, vilket tyvärr kan leda till att man slutar helt. Genomsnittligt tränar ett barn sin idrott i 6 år, några gör det dock kortare och några längre. Detta betyder att om man börjar när man är 9år, slutar man kanske med sin idrott när man är 15år. Vi vill att barn, ungdomar och vuxna ska förstå värdet av att träna och röra på sig, att ha en stark och frisk kropp som kan ta sig an livets utmaningar. Vi vill se till att barnen inte tröttnar, utan gör en träning som är utmanande och motiverande. Funktionell träning är konstant varierande, funktionella rörelser utförd i en hög intensitet. 

Vi vill bygga ditt barns grund för träning och rörelse för resten av livet. Inte bara för 6 år.

Citat från Riksidrottsförbundets hemsida

”Barn som ägnar sig åt flera idrotter och inte specialiserar sig innan puberteten presterar jämnare, har färre skador och fortsätter idrotta längre än de som specialiserat sig. Att skjuta på specialiseringen till åtminstone 15-16 år kommer i de flesta idrotter att minska riskerna och öka chansen till idrottslig framgång.

En bred idrottslig bakgrund, med många olika idrotter, ökar den motoriska utvecklingen och den idrottsliga förmågan, minskar skaderisken och ökar chanserna för ett barn att upptäcka en idrott att tycka om och eventuellt även nå framtida framgångar inom.

Allt fler idrottande barn och ungdomar utsätts för stress och psykologisk överbelastning genom olämpliga orealistiska krav och förväntningar, orsakade av tränare/föräldrar eller av sig själva. Utbrändhet, ångest, depression och social isolering är vanligare bland de som tidigt specialiserar sig.”

https://www.rf.se/rf-arbetar-med/strategi-2025/min-andra-idrott/forskningen-bakom

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!