SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Kosten över julen

Nu är vi väldigt nära jul och det blir ofta lite annorlunda måltider, det finns mer godis tillgängligt och vi kanske äter lite mer än vanligt. Det kan leda till oro och stress att vi går upp i vikt. Man kan känna att man inte lyckas sköta kosten lika bra som annars. Det kan vara svårt att hålla rutinerna och vissa kan hamna i ett “allt eller inget” tänk.

Ett tips kan vara att göra något enkelt, till exempel fortsätta få in lite grönsaker för det är bra för oss. Men det är också viktigt att slappna av och inte oroa sig. Försök njuta av lite extra ledighet, att träffa dina nära och kära och njuta av det härliga som hör till. Försök se den extra energin från maten som mer bränsle till att träna och kunna ta i lite extra.

Man kan såklart gå upp lite grann i vikt men för att gå upp 1 kg i fett behöver vi överäta 9000 kcal. Vi behöver alltså äta så mycket extra mot vad vi gör i vanliga fall för att lagra in det som fett. Att vi får lite extra vikt på vågen beror på många orsaker och är inget man ska ta så allvarligt på. Äter vi lite mer saltad mat binder vi mer vätska och mer vätska i kroppen blir ju mer vikt på vågen. Lite extra kolhydrater kan också lagras in i musklerna som energi vilket också ger lite extra vikt på vågen. Att enbart använda vågen är ett ganska dåligt verktyg för lika snabbt som vi kan gå upp i vikt kan vi tappa i vikt på grund av mindre vätska och mindre inlagrade kolhydrater.

Njut av julen, umgås med de du vill och oroa dig inte så mycket. 🙂

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!