SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Kosttips för dig som vill gå upp i vikt

För vissa är det enkelt att gå upp i vikt, det kan räcka att bara inte tänka på vad de äter för att gå upp och för andra kan det vara tvärtom. Så fort de slutar tänka på vad de äter går de ner och att lägga på sig massa är en kamp.

Det finns lite olika skäl till detta, till exempel hur uppväxten sett ut, vilka vanor man fått med sig och hur mycket man rör på sig.

När vi försöker gå upp i vikt och äter mer kommer vår kropp få mer energi och då kommer vi öka vår spontanaktivitet. Vi blir med slösaktiga med energin vi har och därför kommer vi att förbränna mer energi. När vi blir tyngre kommer vi också använda mer energi för att vi helt enkelt har en större kropp att dra runt. Samma sak gäller vid en viktnedgång, kroppen blir mer sparsam och en mindre kropp förbrukar mindre energi. 

Hur ska man göra då för att gå upp i vikt?

  • Ät mat med hög energitäthet. Pasta med sås gör dig mindre mätt än vad broccoli och potatis gör. Det kommer hjälpa dig att äta lite mer energi innan du blir för mätt.
  • Välj fullfeta alternativ och undvik lightvarianter av till exempel grädde och mjölk.
  • Ät på regelbundna tider för att inte “glömma bort” att äta.
  • Drick energi, drick till exempel mjölk till dina måltider. Dryck ger inte mättnad som mat och det kommer göra att du får i dig lite mer utan att bli för mätt.
  • Planera dina måltider och ät upp varje planerad måltid.
  • Ha tålamod.

Testa detta, väg dig regelbundet för att se om du går upp över tid och öka eller minska sedan på maten för att komma dit du vill.

Vill du ha hjälp med din kost?

Boka en kostnadsfri konsultation för att veta mer.

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!