SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Protein

Protein brukar kallas för kroppens byggstenar. De behövs för att bygga upp celler, bilda enzymer och hormoner. Protein är viktigt för hela kroppens funktion.

Det finns lite olika rekommendationer hur mycket protein vi bör få i oss. För att fungera och inte få proteinbrist bör vi få i oss minst 50-70 gram per dag.

Muskler består mestadels av protein och vi som tränar vill ju bygga muskler och därför kan det vara bra att äta lite extra protein. Det finns forskning som visar att ett intag på 1,6 till 2,2 gram protein per kilo kroppsvikt och dag är bra för att optimera träningsresultaten.

Äter vi tillräckligt med energi och inte ligger på ett underskott behöver vi inte äta lika mycket protein men om man vill gå ner i fett och samtidigt behålla sina muskler kommer vi behöva äta mer protein eftersom kroppen kommer använda en del av proteinet som energikälla och inte bara använda det till att reparera vävnader och muskler. Det har visats att om vi äter mer protein när vi försöker gå ner i vikt så blir fettförlusten större samtidigt som vi behåller våra muskler bättre, vilket de flesta brukar vilja.

När vi tränar bryter vi ned våra muskler, när vi vilar och äter byggs de upp igen. Äter vi lite mer protein kommer vi alltså ha chans att bygga våra muskler lite större och starkare. Enklast att få till det här är att äta bra mat från grunden, kanske se till att man får i sig lite protein till frukost och i sina mellanmål. Vill man vara på den säkra sidan kan man ta en proteinshake, det är ganska billigt och enkelt eftersom det bara är att blanda med vatten.

Behöver du hjälp med din kost?

Boka en kostnadsfri konsultation.

//John

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!