SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Rörlighetsträning

Rörlighetsträning är något de flesta skulle ha nytta av att göra lite mer. Det går ofta att göra utan redskap och mjukar upp kroppen på ett skönt sätt.

Vissa är väldigt rörliga utan att göra någonting och jag kan bara gratulera er som fick den gåvan, jag själv blir stelare om jag inte går något åt det.

Om vi bara sitter still och inte använder vår kropp på olika sätt kommer vi förmodligen bara bli stelare och stelare och det är ett argument till att röra på oss lite mer.

Har du ett stillasittande jobb är det vanligt att bröstryggen och axlarna stelnar till och även höfterna kan bli stela.

Nedan har du lite tips på vad du kan göra.

Fötter: 

Stela fötter kan begränsa dig när du till exempel gör knäböj. För att göra dom mjukare kan du dels göra lite knäböj men du kan också sitta dig på golvet med ena foten i marken och knät rakt över foten och föra den fram och tillbaka för att försöka få knät så långt fram över tårna som möjligt. Du kan även sträcka ut vaden som kan hjälpa dig att bli rörligare.Höfter:

Stela höfter kan göra det svårt för dig att sitta på huk och att göra knäböj. På lång sikt kan du få svårt att sätta dig och ställa dig från en stol och det är en förmåga vi tycker alla borde klara så länge som möjligt. 

För att bli rörligare kan du till exempel sitta på huk och göra övningen 90/90 som du ser i filmen nedan.Bröstrygg och axlar:

Bröstryggen kan bli väldigt stel och är ibland orsaken till stela och onda axlar. Axlarna hamnar i en dålig position och kan då börja smärta.

En bra övning för detta är “Katt/ko” där vi böjer på ryggen så mycket vi kan och sedan krummar ryggen så mycket vi kan.

Du kan även göra “Downward dog to cobra” som förutom bröstrygg ger rörlighet i axlar och baksida lår. Gör dessa 4-5 övningar och gör 10 repetitioner av varje, gör 2-3 varv så kommer du garanterat få en mjukare och skönare känsla i kroppen.

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!