SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Ska man träna styrka eller kondition för att gå ner i vikt?

Basen för all viktnedgång är att vi får i oss mindre kalorier än vad vi gör av med. För att också må bra på lång sikt är det också viktigt med bra matvanor. Vilken sorts träning ska vi då ägna oss till för att uppnå vårt mål vilket i det här fallet är att gå ned i vikt?

All typ av fysisk aktivitet eller träning kan vara positiv för hälsan och en effektiv viktnedgång. Konditionsträning är såklart bästa träningen för just konditionen men det är också den typ av träning som förbrukar mest energi och därför oftast är effektivast för att gå ner i vikt. Vid de flesta former av styrketräning förbrukar man inte lika mycket energi som vid konditionsträning. Viktnedgången brukar därför inte bli lika stor, men effekterna på andra hälsoplan brukar ändå vara nästan lika stora. T.ex styrketräning gör att man kan öka eller bibehålla sin muskelmassa vid viktnedgång.

För effektivaste viktminskningen rekommenderas att man kombinerar olika typer av träning och vardagsmotion. Lite av varje ökar variationen och kan göra att resan känns roligare och mindre ansträngande.Testa att hitta ditt eget sätt som också håller i längden. 

//Simon

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!