SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Småätande på kvällen

Ett vanligt problem med för de som vill förbättra sin kost är att de “trillar dit” och småäter på kvällen. Det kanske slank med några snickers på vägen ut ur affären en dag och senare i veckan när suget faller på och man inte har något speciellt för sig så hamnar man rotandes i skafferiet och där ligger dom. Planen var inte alls att äta det där men det låg där så lämpligt och det har varit en tuff dag, man är trött, tröskeln blir liten och utan att egentligen ha fattat vad som hänt har man ätit upp allihop.

När vi utvärderar hur kosten sett ut under dagen är det ofta frukosten har tagits bort för att få sova några extra minuter.

Inget mellanmål har ätits under dagen och lunchen blev en färdigrätt. Middag kan ha blivit hemlagad mat men sen några timmar senare kommer suget.

Det är egentligen två saker vi kan titta på här.

Kroppen behöver energi och näring för att fungera. Äter vi inte tillräckligt under dagen kommer kroppen kanske skrika efter det senare på kvällen.

Vårt belöningssystem som triggas av godsaker vet ju hur det känns när vi får snabb energi och det är möjligt att det går igång på alla cylindrar på kvällen, eftersom vi inte fått den näring vi behöver. Vi har kanske hunnit lugna ner oss lite i soffan och hinner “känna efter”.

Det andra vi kan titta på är om vi vet att vi är svaga för sug på kvällen eller äter bara för vi har saker hemma. Då bör vi helt enkelt avstå att ha saker hemma, iallafall just nu. Kanske en frukt gör susen också? Finns det hemma är det större chans att vi äter det.

Vad kan vi ta med oss från det här då?

Försök ge din kropp bra energi under dagen, både i form av bra mat och grönsaker. Ät mellanmål för att slippa bli superhungrig och för att kunna vara skärpt.

Undvik att köpa hem skräp, iallafall tills vi kan motstå att äta det bara för det finns.

//John

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!