SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Sötsuget tar över på kvällen

Många känner nog igen sig i att det är på kvällen det är som enklast att falla dit när det gäller kost. Helt plötsligt står man där och har tryckt en påse godis, nötter och kanske bytta glass.

Det har gått bra under dagen men när man satt sig ner på kvällen har hungern och suget slagit till och man orkar inte stå emot.

Varför blir det såhär då?

Det kan vara så att du ätit för lite och fått i dig för lite näring under dagen som gör att du triggas och inte orkar stå emot längre.

Du kanske hoppade över frukosten och åt minimalt med lunch för nu har det gått för långt och det är dags att dra i handbromsen.

Kanske är det för att du är uttråkad?

Har du funderat över varför du äter? Är det hunger eller har du omedvetet skapat en trigger som gör att du helst vill tugga på något när du satt dig ner i soffan.

Det finns lite olika saker man kan göra för att attackera problemet.

Dels kan du försöka få till matrutiner, ät din frukost, lunch och middag och fyll på med mellanmål för att få i dig det du behöver och slippa bli så extremt sugen.

Du kan se till att undvika att ha saker hemma som du vet att du lätt kan trilla dit på.

Du kan göra någonting, till exempel gå ut och gå eller syssla med något fritidsintresse. Har du hjärnan sysselsatt och faktiskt gör någonting och fokuserar på någonting då är du lite längre ifrån kylen eller skafferiet vilket kommer göra det mindre sannolikt att du äter något du egentligen inte vill eller har planerat.

Byt ut de där lättillgängliga snacksen mot något bättre du kan äta på.

Ät en frukt eller gör en fruktsallad om suget blir för stort.

Kanske behöver du bara reflektera över suget och inte agera på det? 

Försök se det utifrån och testa om det går över. Vad händer om du inte ger efter till begäret? Förmodligen kommer det gå över.

Ett annat sätt är att du ber om hjälp och har någon som frågar dig om du uppfyllt dina rutiner och ätit dina mellanmål. Det är större chans att lyckas om någon utifrån håller dig ansvarig mot dina mål och hjälper till när det känns som värst.

//John

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!