SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Tips för sommarformen

Nu är vi inne i april och våren är på gång, sommaren är bara några månader bort och kanske funderar du över att komma i form till sommaren.

Nedan listar vi våra tips för hur du kan göra och hur du bör tänka.

  • Behöver du verkligen gå ner?

Du lägger förmodligen för stor värdering i din form, de som tycker om dig gör det för den du är och inte för hur du ser ut eller vilken fettprocent du har. Sen kanske det är bra för din hälsa att gå ner om du har lite för mycket extra vikt på kroppen och vissa saker kanske blir lättare. Vi menar inte bromsa att bromsa dig men fundera över varför du egentligen vill.

  • Ha inte för bråttom

En hälsosam viktnedgång tar tid, ju mer övervikt du har desto längre tid kommer det ta. Vill du hålla vikten efteråt ska du sikta på hållbara förändringar och inte en stenhård diet du går på i 8 veckor. Sen kan det absolut vara bra för motivationen att köra hårt i början men försök hitta ett sätt du kan fortsätta med, se det inte som en diet. Gör förändringar du kan tänka dig att fortsätta med lång lång tid.

  • Fokusera på det viktiga

Det finns inga hemliga kosttillskott eller knep som ökar förbränningen något nämnvärt. Fokusera på grunderna, ät mer protein för att tappa mindre muskler och mer fett, ät mer grönsaker för att ge näring åt din kropp och bli mätt. 

  • Träna

Egentligen behöver du inte träna alls för att gå ner i vikt, själva träningen bränner ganska lite energi MEN träningen gör att du tappar mer fett istället för muskler. Är det något du strävar efter bör du därför styrketräna. Sen bör du hitta något som du tycker är kul, även om det inte är det effektivaste. Fortsätter du göra det och det är ganska bra blir resultatet bättre än om det är supereffektivt men du slutar för det inte är roligt.

  • Sov

Sömnen är väldigt viktig för din återhämtning och även för din kost. Att sova mindre har visats ge mer sötsug under dagen vilket inte är det bästa för att tappa i vikt.

Fokusera på det som spelar roll istället för att grotta ner dig i detaljer som inte är så viktiga, ta det lugnt och fundera över varför.

Behöver du hjälp med din kost?
Vi kan hjälpa dig. Kontakta oss för att få veta mer.

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!