SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Vad är det för träning vi gör?

Vad är det för träning vi sysslar med egentligen och varför?

Det vi gör är konstant varierade, funktionella rörelser utförda under hög intensitet.

Men vad betyder det egentligen? Det kan låta lite flummigt och det är inte självklart att alla förstår vad som menas direkt. 

Vad är egentligen “Fitness”?

Vi kan definiera Fitness enligt fyra olika modeller.

  • Att vara balanserad mellan de 10 olika fysiska förmågorna: styrka, kondition (hjärtats syresättning), flexibilitet, muskeluthållighet, snabbhet, att producera kraft, smidighet, koordination, pricksäkerhet och balans.
  • “The Hopper” – att prestera väl i slumpmässigt valda uppgifter på olika tidsdomäner.
  • Att vara balanserad mellan de tre metaboliska systemen – att till exempel kunna producera mycket kraft i ett tungt lyft (upp till 10 sekunder), att kunna ta i ganska hårt under medellång tid (upp till 2 minuter) och att ha förmågan att göra något monotont ganska länge. (2 minuter+ till väldigt länge.)
  • The Sickness-wellness-fitness Continuum. Att våra hälsomarkörer såsom blodtryck, kroppsfett, bentäthet, muskelmassa, kolesterol, rörlighet och så vidare förändras i takt med hur “Fit” vi är. Bättre hälsomarkörer innebär ju att vi är längre ifrån sjukdom, att vara “Fit” är bra för oss.

Vår träningsfilosofi handlar om att bli ganska bra på väldigt mycket.

Vi är inte ute efter att bli bäst på en specifik gren utan vi vill vara jämnbra på alla olika förmågor. Vi tror att det kommer ge oss bäst förutsättningar för livet och förbättra vår hälsa och livskvalitet.

Vi utför knäböj för att vi vill aldrig att det ska bli ett problem att resa sig från toaletten. Vi tränar marklyft för att vi ska klara av att lyfta tunga matkassar eller göra en flytt. Vi vill kunna hantera vår egen kroppsvikt, därför tränar vi gymnastik. Vi vill vara smidiga, kunna springa i trappor och vara med på aktiviteter utan att vår fysik ska sätta stopp för det. 

Vi varierar alla rörelser, med eller utan vikt, flera eller få repetitioner och på lång eller kort tid, på olika dagar för att få en så bred anpassning som möjligt.

Alla har olika förutsättningar, för vissa kommer det innebära att bygga mer muskler, för andra att tappa lite fett och för en del kanske att få bättre kondition.

//John

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!