SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Varför äter vi som vi gör?

De flesta vet att sallad, grönsaker och frukt är bra för kroppen och de flesta vet att för mycket pizza, hamburgare, läsk och chips kommer leda till att man går upp i vikt.

Hur kommer det sig då att vi går upp i vikt även att vi vet hur man ska äta?

Dels handlar det om att “skitmat” triggar oss att äta mer “skitmat”. Den perfekta blandningen av fett, salt och socker gör att vårt belöningssystem triggas och då vill vi ha mer för att få belöningen igen. Vi kommer ihåg och äter det igen.

För det andra handlar det om våra vanor, vi kan ha bra rutin och äta bra i veckorna men så kommer helgen och kanske blir det att vi inte äter lunchen vilket leder till att vi blir mer hungriga och faller för det lättillgängliga som ofta ligger under kategorin “skitmat”.

Att få in vanan att äta frukost, lunch och middag kan då hjälpa på en helg. Det kan göra att vi inte faller för den snabba frestelsen.

Att få in vanan att äta mer grönsaker kan göra att vi blir mättare och får i oss mer näring och kanske äter mindre tomma kalorier vilket gör att vi inte går upp i vikt eller kanske till och med tappar vikt.

Vill du ta tag i dina vanor och lära dig äta lite bättre?

Vi kan hjälpa dig.

Boka Kostnadsfri Konsultation

High five, John

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!