SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Varför ditt varför är så viktigt för din kostförändring

Det finns många fördelar med att förändra sin kost till det bättre. Du presterar bättre i både jobb och träning. Du blir piggare, minskar risken för sjukdomar som kan komma med övervikt och din självkänsla kan bli bättre vilket gör att du får en bättre livskvalitet och troligtvis en bättre medmänniska.

Men att göra förändringen kan vara tufft, våra vanor är oftast väldigt invanda och det är svårt att bryta eller förändra dom. Därför är det väldigt viktigt att hitta sitt varför och sin anledning till att göra förändringen. Vill du det inte tillräckligt mycket kommer du troligtvis ha svårt att fortsätta när det blir lite svårare. Om du hittar en anledning för dig själv som är tillräckligt viktig för dig kommer chansen öka att du fortsätter och att du fortsätter är den största faktorn till att lyckas.

När du hittat ditt varför

När du hittat ditt varför är det dags att sätta mål, se till att det är realistiska mål. Du bör sätta ett långsiktigt mål och flera kortsiktiga eller delmål. Ta hjälp med någon utifrån om det känns svårt.

Kan du minnas en period i livet du känt dig bekväm i som du vill tillbaka till? Har du gamla kläder du vill komma i? Har du en situation du undviker idag som du gärna skulle vilja vara i?

Definiera det långsiktiga målet, komma i de där byxorna, en speciell vikt (även om vikt i sig inte är superintressant) eller ett mått. 

Efter det börjar du backa och sätta kortsiktiga mål. Vad är halvvägs till slutmålet? Vad är halvvägs till halvvägs till slutmålet? Gör såhär för att kunna hitta ditt första kortsiktiga mål som du sedan kan sträva emot. Gör målen specifika, attraktiva, mätbara, realistiska och tidsbestämda för att öka chanserna att lyckas.

Bestäm sedan med action-steps som kommer hjälpa dig mot dina mål. Se till att de inte är för tuffa så du kan etablera nya vanor och känna att du lyckas. Undvik att utesluta saker eftersom det kommer göra att du “misslyckas” så fort du gör något du försöker utesluta. 

Låt sedan processen ta sin tid, lägg till fler action-steps när du klarar de du tidigare bestämt utan problem och skörda resultaten.

Det är såhär vår kostrådgivning fungerar men med tillägget att du hålls ansvarig för dina mål. Vi frågar hur det går, hjälper dig om något behöver förändras och ser till att du kommer framåt. En oberoende part som hjälper dig på vägen.


Vill du ha vår hjälp? Boka en kostnadsfri konsultation HÄR.

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!