SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Varför du inte får de resultaten du vill ha

Varför får du inte de resultaten du vill ha trots att du försöker äta en bra kost?
Här nedan har vi listat 5 punkter som kan vara boven i dramat. 

Du äter mer än vad du tror

Du har börjat tänka på vad du äter och köpt hem en massa nyttiga saker. Du äter och känner dig duktig för du äter så mycket nyttigt. Det går ganska bra och du känner dig mätt.

Veckorna går men inget händer på vågen eller i spegeln.

Det är jättebra att du har börjat äta nyttigt men vi kommer aldrig komma ifrån kalori in och kalori ut. Du går ner i vikt om du gör av med mer energi än vad du äter. Går du inte ner i vikt äter du för mycket energi. “Nyttiga” saker som nötter, avokado är bra livsmedel men väldigt energirika. Det är lätt att tänka att de är “nyttiga” och att du därför kan äta mycket av de sakerna. Tyvärr innehåller de också energi, för mycket av det gör att du inte går ner i vikt.

Du äter av andra anledningar än hunger

Du blir sugen på något gott på kvällen i soffan, din vana att äta något i soffan finns fortfarande där. Du är egentligen inte hungrig men det här är något du gjort länge. 

Eller så bjuds det på fika på jobbet, du är egentligen inte hungrig för du har ätit en frukt men en liten bulle skadar ju inte.

Här är det din vana att äta som gör att du äter och inte hunger. Fråga dig själv, är jag hungrig nu eller äter jag av någon annan anledning?

Du har ingen motivation

Du väntar på att du ska få motivation till att äta nyttigare. Tyvärr kommer inte motivation bara sådär, motivation får vi när vi gör något aktivt. Motivation kommer ofta av resultat. Du behöver alltså börja, göra något för att få motivation. Och motivation är bra, det kan ta oss en bit men det som får oss att lyckas är inte motivation. Det är våra vanor att fortsätta, förlita dig inte på din motivation. Den kommer inte alltid finnas där.  

Du har inget tålamod

Att gå upp i vikt är något som tar tid, har du lagt på dig en massa extrakilon har det förmodligen skett över lång tid. Det vanligaste är att vi går upp något kilo om året för att sedan känna att “vid 30 small det till”. En viktnedgång tar tid, låt det ta tid. Vad har du bråttom till?

Samma sak gäller om du kämpar med att gå upp i vikt och lägga på dig muskler. Du måste träna och äta och återhämta dig mellan träningspassen. Resten handlar om tålamod och tid. Gör det konsekvent så kommer du få resultat, oavsett om det handlar om att gå upp i muskler eller tappa fett.

Du sover för lite

Sömn är en viktig del av återhämtningen. För lite sömn ger sämre träningsresultat och resultat av din kost. För mycket stress och får lite återhämtning i form av sömn kan ge dig för mycket av hormonet kortisol vilket kan ta bort ditt önskade resultat i form av viktnedgång.

Behöver du hjälp med kosten? Boka en kostnadsfri konsultation HÄR!

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!