SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Varför funktionell träning?

Vi förespråkar “funktionell träning”. Vi tror på att få en så bred generell fysisk förmåga som möjligt. Vi tränar inne i gymmet för att klara av allt vi vill utanför gymmet. Vi vill inte bli specialister utan försöker bli ganska bra på det mesta. Att bli specialist gör att du kommer bli tvungen att bli sämre på något annat. 

En maratonlöpare kan springa väldigt långt och fort men kommer ha problem att lyfta något tungt från marken, samtidigt som den som lyfter mest i marklyft i världen har svårt att springa en kortare sträcka. 

Funktionell träning innebär att vi utför rörelser som vi gjort i alla år i alla tider och som vi har en nytta av utanför gymmet.

Vi sätter oss ner, ställer oss upp, hoppar, knuffar, drar, hoppar, springer och så vidare.

Vi tränar styrka, explosivitet, rörlighet, balans, kondition, smidighet, uthållighet, hastighet med mera. 

Vi vill också ha en variation i vår träning eftersom vi inte vet vad som händer imorgon. Absolut, din vardag kanske ser ganska likadan ut men för att du ska kunna hoppa på vilken utmaning som helst eller vara redo om det verkligen krävs vill vi variera varje pass.

Vi varierar övningsval, hur lång tid, vilken vikt, vilket yttre objekt vi belastar med och hur mycket vi vilar.

Vårt fokus är din fysiska prestationsförmåga och att öka din fysiska prestationsförmåga. En ökad fysisk prestationsförmåga innebär att du kan utföra ett större arbete. Ett större arbete innebär en tyngre vikt, en längre distans, att vara snabbare eller att göra något fler varv än tidigare på samma avsatta tid.

En bättre fysisk prestationsförmåga leder till en förbättring av många hälsomarkörer, såsom mer muskelmassa, en reglerad fettmassa, högre bentäthet, bättre blodtryck, blodfetter och en bättre blodsockerreglering.

För det här finns en modell som kallas “The sickness-wellness-fitness continuum”. 

Tanken med den är att ju mer “Fit” du är eller desto bättre fysisk prestationsförmåga du har desto längre ifrån sjuk är du, du har alltså ett större skydd mot sjukdom om vi tittar på alla hälsomarkörer som korrelerar.Vi vill att du ska vara frisk och må så bra som möjligt utan att behöva utomstående hjälp för att leva ditt liv, så länge som möjligt.

Du ska kunna sätta dig på toaletten och ställa dig upp utan hjälp, därför gör vi knäböj.

Du ska kunna lyfta dina matkassar från marken utan problem, därför gör vi marklyft.

Det är aldrig för sent att börja! Vi möter dig där du är idag och hjälper dig framåt.

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!