SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Varför ska vi äta som en fyraåring?

När vi ser ett barn som skriker och gråter brukar vi ofta ställa oss frågan, hen kanske är hungrig?

Har du någon gång varit med om att du och stirrat på samma mejl om och om igen utan att förstå vad det egentligen står. Blivit irriterad när din kollega kommer in och ställer en fråga och kanske till och med snäst tillbaka någon onödig kommentar bara för att?

Barn på förskola äter ofta och på samma tider varje dag. Det serveras frukost klockan 8.00. Vid 10.00 är det fruktstund. Klockan 12.00 äter de lunch, sedan blir det mellanmål klockan 14.00 och eventuellt en fruktstund till. Därefter äts det middag hemma innan de går och lägger sig.

Vi vet att om barnen inte får i sig tillräckligt med mat för att hålla blodsockret uppe kommer de att bli griniga och inte så roliga att ha att göra med.

Det jag vill komma till är att vi som är vuxna kan också bli griniga och lite halv tråkiga att handskas med. Trots att vi är äldre kommer vi fortfarande påverkas när det dröjt för länge mellan målen. Bara för att vi har andra viktiga saker för oss betyder inte det att blodsockret kan hålla ut längre. Kroppen vill ha rutiner och hålla humöret på en jämn nivå under hela dagen. Genom att ta efter en fyraårings matrutiner kommer vi att få många positiva effekter.

  • Vi håller oss mättare under dagen och minskar risken för att bli väldigt hungrig och riskera att överäta eller hetsäta.

  • Vi håller blodsockret på en jämn nivå och håller oss ifrån att dippa i humöret.

  • Vi kan hålla oss mer fokuserade på det vi gör.

  • Minskat sötsug och därmed minskad risk att impulsköpa sötsaker.

Tränar du mycket behöver du också få i dig mer mat. Att dela upp från tre stora mål om dagen till fem kommer det leda till att du kan hålla mättnadskänslan på en jämnare nivå.

Hur många mål om dagen äter du?

Äter du tre stora mål om dagen kan du testa lägga till ett till två mellanmål. Att börja äta frukost, lunch och middag samt två mellanmål kommer att ge dig positiva effekter.

Det är aldrig försent att ändra sina matvanor. Behöver du hjälp att komma igång? Boka en kostnadsfri konsultation HÄR!

//Emmy

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!