SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Vilka kosttillskott ska man ta?

Kosttillskottsindustrin är superstor och idag finns det oändligt många olika piller och pulver som påstås bränna fett, bygga muskler, göra oss piggare, snyggare, mindre hungriga och så vidare. 

Men vad behöver man egentligen för kosttillskott?

Det beror på såklart på.

Äter du en balanserad och varierad kost behöver du förmodligen ingenting.

Men det finns en del som kan ha en effekt för din prestation.

  • Proteintillskott är ett enkelt sätt att höja ditt dagsintag med protein vilket är en fördel om du tränar för att bygga muskler eller att bränna fett.
  • Koffein har en prestationshöjande effekt, du kan ta det i form av tabletter, energidryck eller om du kör en “PWO”. Du vill ligga på en dos mellan 3 till 9 mg koffein per kg kroppsvikt. Tänk dock på att inte dricka det för sent då det kan störa din sömn.
  • Kreatin kan göra att du orkar göra flera repetitioner vid en viss vikt och även ökningar i muskelmassa på sikt.
  • Beta-alanin, nitrater och bikarbonat kan möjligen ge en liten effekt för uthållighetsprestationer men väldigt marginellt och nitrater och bikarbonat vara tufft för magen så frågan är om risken är värd de eventuella små vinster du kan göra.

D-vitamin kan vara bra för oss under vinterhalvåret. 

Omega 3 kan vara bra om du inte äter fisk så ofta.

Är du vegan eller vegetarian kanske du behöver ta något kosttillskott för att du har svårt att få i dig vissa ämnen via kosten.

Många kosttillskott som påstås ge fettförbrännande eller muskelbyggande effekter har väldigt tveksam effekt. Skulle de mot förmodan fungera bra innehåller de sannolikt ämnen som inte är tillåtna. 

//John

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!