SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Vilken utrustning ska man ha?

Det behövs egentligen ingen specifik utrustning för att träna Crossfit eller Funktionell Fitness. Man behöver bara dyka upp och göra som Coachen säger och det kommer gå galant.

Men såklart finns det massa utrustning och extragrejer man kan köpa och därför tänkte vi ge lite tips på vad och varför det kan vara bra.

Skor:

Här vill vi ha ett par platta skor som ger bra stöd åt foten. 

Vi vill helst inte ha löparskor då de är gjorda för just löpning och är väldigt mjuka. Har man inget annat funkar det såklart men ska man köpa nya finns det bättre alternativ.

Några som finns är till exempel Nike Metcon, Reebok Nano, Nobull, Puma Fuse och många fler.

Lyftarskor:

Dessa har en liten klack i hälen vilket gör ger oss bättre vinklar i olympiska lyft (snatch, clean and jerk). De är dock inte optimala att hoppa upp på lådor eller hoppa hopprep med. Köper du dessa kommer du behöva ett par vanliga skor också.

Några exempel: Nike Romaleos, Adidas Adipower, Nike Savaleos, Reebok Legacy, Do-Win med flera.

Hopprep:

I början vill man ha ett lite tyngre hopprep för att få en känsla och att ha något att jobba emot. 

När man blir lite mer erfaren kan man gå över till ett lättare “speed rope”. Det är som sagt lättare och kommer därför gå lite fortare att svinga runt vilket kan göra det enklare att göra dubbelhopp. Att ha ett eget är också bra för att du kan justera det till en längd som passar dig och du vänjer dig vid just den längden när du tränar.

Grepp:

Hänger man mycket i räcket märker man att det nöter ganska bra på händerna. Vårdar man det inte kan man få förhårdnader som blir stora och till sist går av. Då får vi stora sår i händerna och man kanske inte kan använda greppet tills det läkt.

Då kan “grips” underlätta.

Några exempel är Victory grips och Bear Komplex.

Jag själv kör victory grips för 4 fingrar och är supernöjd. Mina händer går aldrig sönder när jag använder dom.

Bälte:

Ibland kan det vara skönt att använda ett bälte för att få ett stöd i bålen när man gör tunga lyft. Som nybörjare bör man dock försöka utan och lära sig övningarna först men när man kommer upp på lite tyngre vikter kan bältet hjälpa en hur man faktiskt får till anspänningen.

Det finns alla möjliga olika men när vi tränar på tid och vill kunna ha smidighet för andra övningar är ett mjukare med kardborre att rekommendera. 

Tejp:

Tejp kan vara skönt att ha på tummarna om man ska hålla mycket tumlås eller “hook grip”. Det kan hjälpa till när vi ska göra många lyft under lite längre tid och om det är svårt att hålla kvar tumlåset.

Ha en bra söndag!

//John

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!