SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Är det för sent att börja träna?

Absolut inte. 

Det är en naturlig del av åldrandet att vi blir lite svagare men det betyder inte att vi inte får resultat av träning. Tränar du regelbundet kommer du bli starkare och fortsätter du långt upp i åldern kan du behålla styrkan länge!

“Use it or lose it”. Använder du inte dina muskler kommer din kropp inte ha någon nytta av dom och du kommer tappa dom. Samma sak gäller med din rörlighet, för att fortsätta känna dig smidig behöver du göra saker där din rörlighet utmanas.

Har du aldrig tränat förut kommer du bli starkare oavsett hur gammal du är och du kommer troligtvis få snabba resultat i början. Att sedan vara konsekvent och fortsätta med din träning kommer göra dig starkare över tid och på så sätt motverka den naturliga muskelförlusten som sker av ålder. 

Träningen gör att du kan fortsätta vara självständig när du blir ännu äldre! 

Hur ska man träna då?
  • Fokusera på grunderna

Lägg din dyrbara tid på träning som ger dig mest valuta för tiden och var noga med tekniken. Knäböj, marklyft, pressar och dragrörelser är troligtvis allt som behövs. Börja med enkla saker och gör det lite tyngre när du lärt dig rörelserna. 

  • Träna konsekvent

Du börjar träna för att fortsätta träna. Du kommer inte få den önskvärda effekten om du börjar för att sedan sluta om en månad. Träna på ett sätt som fungerar och du är villig att fortsätta med. 2 gånger i veckan utan avbrott är mycket bättre än en månad med 5 gånger i veckan följt av ett halvårs uppehåll. 

  • Ge din kropp bra mat

Du kan inte köra en bil utan bränsle och din kropp behöver bra mat. Protein är viktigt för att bli starkare men även vitaminer, mineraler, kolhydrater och fett. Ät regelbundet, ät grönsaker och försök äta oprocessad mat för det mesta så kommer du ge din kropp vad den behöver.

Nu är det dags att komma igång!

Det är aldrig för sent att börja träna och det bästa är att i början märker vi stor skillnad fort, hjärnan lär sig använda musklerna som redan finns och då kommer du bli starkare.

Sen kommer de andra förbättringarna, kläder sitter bättre, du känner dig smidigare och piggare. Vi hjälper dig gärna att komma igång. Vi vet precis hur vi ska hjälpa dig som aldrig tränat förut och kan berätta hur under en kostnadsfri konsultation. 

Det är aldrig försent men du borde inte slösa mer tid, boka ett samtal med oss ​​idag så kör vi igång!

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!