SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Kan man träna sig ner i vikt?

Träning är bra av många anledningar såsom mer muskelmassa, högre bentäthet, bättre kroppskontroll, bättre kondition, mer styrka och så vidare. Träning är något vi måste göra numera för att vi har så stillasittande liv. För att orka och vara självständiga när vi blir äldre måste vi träna och röra på oss i någon form. Men är träning bra för att gå ner i vikt?

Nja, ett vanligt träningspass är ungefär en timme. Tränar du styrketräning kanske du arbetar med muskeln i 20 sekunder och sedan vilar. Ett helt pass blir alltså inte så lång tid där du använder muskeln. Du förbränner alltså inte speciellt mycket energi.

Ett konditionspass kan förbränna lite mer energi men även här är det egentligen inte så mycket. 

Tränar du tre gånger i veckan förbränner du lite mer energi tre timmar i veckan men de andra 165 timmarna är oförändrade.

Det har också visat sig att vi ofta äter lite mer när vi har tränat för vi blir lite hungrigare så de där extra kalorierna du förbrände gör inte så stor skillnad. 

Träningen hjälper dig att tappa mer fett än muskler vilket brukar vara önskvärt men för att gå ner i vikt behöver vi se över våran kost. Vi behöver äta mindre energi än vi gör av med och det kan vi göra med smartare val i kosten och mer aktivitet varje dag.

Det finns inga hemliga metoder utan detta är vad som krävs, oavsett vad de olika dieterna säger sig göra.

Hur ska man göra då?

  • Du kan äta mindre energität mat.
  • Du kan röra på dig lite mer.
  • Du kan undvika att dricka energi.


För att göra det mer konkret kan det innebära att du lägger grönsaker på halva tallriken, det gör att du tar mindre av annat som ger mer energi. 

Du byter ut sockersötad läsk mot vatten eller lightläsk.

Du dricker mindre alkohol.

Du väljer magrare kött och mindre feta såser.

Du promenerar till och från jobbet för att få in mer vardagsmotion vilket gör att du använder mer energi.

Efter ett tag kanske du slutar gå ner i vikt, helt enkelt för att du har blivit lite lättare och inte behöver lika mycket energi för att hålla igång kroppen och då behöver man justera ytterligare.

Behöver du hjälp med din kost?

Boka en kostnadsfri konsultation för att få veta mer.

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!