SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Lite bättre

Det sägs att Albert Einstein påstod att ”ränta på ränta effekten” är världens åttonde underverk. “Den som förstår ränta på ränta tjänar på det, den som inte förstår betalar för den.” Att genom upprepade små förbättringar få stora resultat.
Det här gäller även för dig.

En förbättring på 1% om dagen i ett år blir 3800% förbättring.
1% försämring om dagen i ett år leder till 97% försämring totalt.

De flesta storartade saker som sker tar tid.

Tyvärr ser de flesta av oss bara det färdiga resultatet och det slutar med att vi blir väldigt otåliga. Men bakom allt ligger är processen av små och konsekventa framsteg som sker varje dag.

Du spenderar kanske hela ditt liv till att inte träna eller att inte tänka på vad du äter och när du väl bestämmer dig för att förbättra dina vanor är du redo att ge upp om du inte fått resultaten du vill ha efter två veckor! 

Som jag säger till de flesta av mina kunder, vi måste ha tålamod. Det tog tid att ta sig hit, det är rimligt att det tar tid att komma härifrån. Små steg framåt. Du försöker förändra dina vanor och din livsstil. Det kommer att ta tid.

Att börja träna, att se över sin kost och försöka bli hälsosam är något du kommer ha fördel av dig långt fram i tiden på massor av sätt. Men det kommer ta lite tid och det kommer att vara värt det!

För att ge dig lite perspektiv. En hälsosam och varaktig viktnedgång ligger på ca 4 hekto i veckan, eller 1% mindre kroppsfett per månad. Det kan bli 15-20 kg, eller 10% kroppsfett, på ett år. Galna resultat!

Men, de flesta har inte det tålamod som krävs och de ger upp på för de ser inte snabba resultat. Det är helt okej att du vill mer. Det är bara det att det ofta slutar med att du ger upp det du gör just nu för att testa nåt nytt igen om några månader. Om du bara hade hållit dig till planen du satte från början så är chanserna stora att du redan nått eller överträffat dina mål.

När du nu bestämmer dig en gång för alla att verkligen ta tag i det här. Se då till att sätta mål att bara bli lite bättre och att fortsätta. Ha lite tålamod. 

Lyssna inte på medias budskap om snabba lösningar. Hoppa inte på den där ”detoxen” eller ”weightloss-utmaningen”. Inga 16-veckorsprogram kommer att ge diglösningen för resten av livet. Det finns inget ”magic pill” som du kan ta.

På samma sätt som ”get rich quick” lösningar inte heller funkar. Succé över en natt är en myt. De förändringar som du vill ha kommer att ta tid.

Sen är det kanske svårt att mäta små steg, att se 1% förbättring, du kanske inte vet exakt när du nått dina mål. Men det spelar ingen roll. Du kommer märka positiva effekter.
OM du fortsätter. 

Du behöver bara bli LITE bättre.

//John


Inspirerat av Per från Crossfit Norrtälje
https://crossfitnorrtalje.com/ranta-pa-ranta-effekten/

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!