SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Övningar för en starkare och snyggare överkropp

Vilka övningar är bäst för att få en starkare (och snyggare) överkropp?

Nedan har vi listat våra 4 bästa tips!

  • Armhävningar

En klassisk övning som enligt mig är väldigt underskattad. En korrekt armhävning där vi går hela vägen ner till golvet och sträcker armbågarna helt i toppläget kommer utmana de flesta. Gör du den korrekt ska du aktivera ben, rumpa och hålla bålen fullt anspänd. Är det för tungt? Gör det mot en bänk, är det för lätt? Höj upp benen eller lägg en vikt på ryggen. Du kan också prova att göra det snabbare eller på tid. Det kommer bli jobbigt och ge dig utveckling. Du tränar bröst, axlar, armar och på att hålla bålen stabil. 

  • Pull-ups

Väldigt bra övning för att träna den breda ryggmuskeln (den som får överkroppen att se ut som ett V) och även armarna. Är det för lätt kan du ta ett bälte och hänga en vikt som extra belastning. Är det för tungt kan du börja med att hålla emot dig uppifrån och ner eller använda ett band som extra hjälp.

  • Strikta pressar

Återigen en pressövning men denna gången uppåt istället för framåt. Tränar axlar, armar och även här bålstabilitet när vi utför den korrekt. Är du stel kommer din rörlighet utmanas och på så sätt bli bättre. Använd en hantel och gör en sida i taget eller en skivstång och pressa med båda händerna samtidigt.

  • Rodd

En till övning för att träna ryggen men denna gången drar vi något framifrån och emot oss istället för uppifrån och emot oss. Även denna tränar breda ryggmuskeln och armarna men även runt skulderbladen. Du kan göra ringrodd, rodd med skivstång mot magen eller med en hantel och köra en sida i taget.

Dessa fyra övningar täcker det mesta i överkroppen och vad jag rekommenderar för dig som vill ha mest “bang for the buck”. Har du mer tid kan du lägga till mer specifika övningar för armar och axlar men du kommer väldigt långt på “the basics”.

//John

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!