SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Ska du träna samma övningar varje dag?

Att vara aktiv är grymt, men vad händer om du gör samma övningar varje dag? Kommer det hjälpa dig att hålla dig i form?

Här är svaret:

Om du tränar på bra men alltid gör samma sak kommer du få några fördelar av träningen men inte alla. Med några justeringar kan ditt hårda jobb leda till ännu bättre resultat.

Till exempel, någon som springer 3 kilometer i samma takt varje dag kommer få bättre resultat än någon som inte aktiv alls. Löpning förbränner energi och du tränar din kondition. Regelbunden aktivitet är bra för din hälsa.

Men kroppen anpassar sig efter kravet den ställs inför och när den väl anpassat sig för att springa 3 kilometer i en viss takt kommer den inte göra några fler förändringar. Du bränner fortfarande energi, hjärtat och dina muskler kommer jobba men du kommer inte bli mycket mer vältränad. Du kommer inte fortsätta att bli snabbare eller starkare. I träning kallar vi det här att “nå en platå”. Förbättringarna kommer inte längre och ibland kan det till och med bli lite sämre.

För att bli bättre behöver du ändra på saker för att belasta kroppen mer och tvinga den att anpassa sig.

Till exempel kan du springa 3 kilometer på kortare tid, du kan springa 4 kilometer eller du kan göra tre stycken 1 kilometer intervaller i en snabb takt med vila emellan. Alla dessa varianter innehåller fortfarande löpning men kommer få din kropp att göra positiva anpassningar igen. 

Samma sak gäller styrketräning. Om du gör bicepscurl med hantlar, 3 set med 8 repetitioner på 10kg varje dag kommer din kropp inte anpassa sig mycket. Den har kapaciteten att göra jobbet så den behöver inte göra mer. Men om du gör 3 set med 10 repetitioner eller ökar till 12,5kg istället för 10 kommer den anpassa sig för att klara jobbet. Dina muskler kommer växa.

Så om förändringar i din rutin är nödvändiga för att få resultat, hur vet du vad du ska ändra och när? Det är här vi kommer in.

So if changes to your routine are needed to keep making progress, how do you know what to change and when? That’s where we come in.

Hur en Coach kan hjälpa dig

Först måste du ha rätt program för att börja, det ska vara baserat på din förmåga och dina mål. Vissa tar bara ett program från internet och gör det om och om igen. Och det är absolut bra för att börja röra på dig. Men det programmet är inte perfekt för DIG och dina behov kommer förändras. 

När vi gör ett program tar vi reda på exakt vad människor vill åstadkomma och sen tar vi fram en ideal plan tillsammans. 

Sedan följer vi framstegen och utvärderar resultaten dagligen, veckovis och på månadsbasis. Vi är experter och kan berätta för dig när du är redo för en ny utmaning som säkerställer att du alltid kommer framåt. Programmen är konstant uppdaterade för att se till att du tränar optimalt. Förutom fysiska förändringar finns det även något annat att ta hänsyn till – att det blir tråkigt. Genom att förändra träningen regelbundet kommer du fortsätta tycka det är roligt.

Springa samma 3 kilometer på samma sätt varje dag kan bli tråkigt och det kan få oss att sluta. 

Tänk om vi låter dig springa den sträckan men i en annan miljö som utmanar din balans och styrka med hinder? Eller om du stannar var 500:e meter och gör 10 burpees?

En bra Coach ser alltid till att du jobbar mot dina mål så fort som möjligt och att du samtidigt är motiverad. 

Din träningsplan

Om du redan är aktiv men är trött på din träningsrutin kan vi få fart på dig genom att sätta några nya mål och justera din plan. Om du gillar din nuvarande rutin men slutat få resultat kan vi hjälpa dig få resultat igen medan du får behålla de sakerna du tycker är kul.

Och om du funderar på att bli aktiv kan vi se till att du börjar på rätt sätt och fortsätter komma framåt LÄNGE!

Med en Coach som hjälp kommer du aldrig “nå en platå” eller bli uttråkad. Du kommer göra stadiga framsteg mot dina mål.

För att få reda på hur en Coach kan hjälpa dig, boka en kostnadsfri konsultation med oss HÄR.

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!