SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Ska man känna sig helt slut efter varje pass?

Ibland får vi höra att det är tråkigt med vila eller att det känns som man kunde gjort mer under passet för att bli tröttare. Ju tröttare efter passet desto bättre och mer effekt av träningen.

Det är inte riktigt såhär enkelt och varje pass ska inte kännas likadant.

I början när vi tränar övar vi egentligen på rörelser, vi har inte stabilitet ännu och måste därför öva och få stabilitet innan vi kan börja träna, där vi ser träning som något vi gör för att förbättra prestationsförmågan.

I kroppen har vi tre olika energisystem som används för lite olika saker.

Vi har ett som används för väldigt korta men intensiva saker, till exempel ett maxtungt marklyft eller all in på en cykel under 10 sekunder. Här behöver vi få mycket vila mellan varje lyft eller sprint för att komma tillbaka och kunna använda rätt energisystem igen.

Vi har ett annat som vi använder när vi tränar upp till ungefär två minuter, här kommer energin från musklerna och det kan vara ganska intensivt i ett pass som “Fran”, 21-15-9 av två olika rörelser på kort tid. Efter ett sånt här pass brukar man känna sig rejält trött.

Sedan har vi det sista energisystemet där vi använder syre för att ge kroppen energi. Här har vi alla träningspass som är över två minuter och vi jobbar utan att avbryta, till exempel att ge sig ut och jogga eller lång tid på en cykel. Här kan vi inte hålla så hög hastighet utan måste anpassa för att hinna syresätta kroppen och kunna fortsätta.

Vår tanke är att bli så generella som möjligt, vi vill bli ganska bra på det mesta och vi tränar inne i gymmet för att vara bra utanför gymmet. 

Därför behöver vi träna med varierande längd, på olika saker och passen kommer se olika ut och känslan efteråt kommer skilja sig.

Att känna sig helt slut efter varje pass är därför inget att sträva emot eller ha som kvitto för en bra träning eftersom syftet och stimulansen av passet är olika dag för dag.

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!