SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

TIPS FÖR BÄTTRE KNÄBÖJ

De flesta i vårt gym vill kunna lyfta tyngre i knäböj, här får du några tips som kan hjälpa dig med det!

Övningarna jag listat nedan är några av mina favoriter, vi använder dom ofta. Gör du dom här kontinuerligt kommer du garanterat få en bättre böjteknik och kunna lyfta tyngre.

Jag vill dock poängtera att det är generella tips, när vi jobbar med personlig träning tar vi reda på allt om tidigare skador, träningserfarenhet, begränsningar och mål, därefter lägger vi en plan framåt.

  1. Sitt i squat – Känns det stelt och knöligt att komma ner i knäböj? Ja då behöver du helt enkelt öva på det mer. Att sitta ner och slappna av i ett huksitt kommer göra dina höfter och fotleder rörligare. Sitt i en minut om dagen, öka på tiden allt eftersom.

  1. Wallsquats – Ställ dig nära en vägg, håll armarna uppåt och gå ner och upp. Ju närmre väggen du gör det desto svårare blir det. Detta kommer tvinga dig att hålla överkroppen upprätt och att öppna höfterna, vilket kommer göra dig bättre på att trycka kraften rakt upp i stången när du böjer och inte falla fram lika mycket. Gör 5 repetitioner långsamt och 3-4 varv.

  1. Bulgarian split squats – Grym övning för att öka styrkan i låren, bra överföring till just knäböj men du behöver inte belasta andra delar av kroppen lika mycket. Ett plus också att du använder ett ben i taget vilket utmanar din balans och dina stabiliserande muskler. Börja utan vikt, lägg sedan på genom att hålla något i båda händerna. Välj en vikt som gör att du blir trött i låren av att göra 8-12 repetitioner och gör det 3-4 varv.

  1. Knäböj – Ja, vill du bli bättre i knäböj så är det bra att göra just knäböj. Att bli bekväm, optimera tekniken och vänja sig vid att ha en tung vikt på ryggen kommer göra att du blir bättre på att göra det.

Kom ihåg, det här är mina generella tips, för vissa kommer en annan väg vara den bästa.

Ett bra träningsprogram är individuellt anpassat och justeras regelbundet för att fortsätta få resultat. Vi mäter alltid våra kunders framsteg och ser till att träningen tar dom närmre sina mål.

Vill du komma och prata om hur vi kan hjälpa dig med din träning? Klicka HÄR för att boka en kostnadsfri konsultation.

//John

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!